Important note: New boat in our fleet 2024 20.05.2024 11:08

PRIVACY POLICY

POLITIKA PRIVATNOSTI TVRTKE NOVA EUROSPECTRA d.o.o.

NOVA EUROSPECTRA d.o.o. prikuplja neke osobne podatke od svojih korisnika.

Ovaj se dokument može ispisati za referencu korištenjem naredbe za preuzimanje.

Vlasnik i voditelj obrade podataka

NOVA EUROSPECTRA d.o.o.

PETRA PRERADOVIĆA 9,

22000 ŠIBENIK,

REPUBLIKA HRVATSKA

OIB: 96320246719

MBS: 080338536

EUID: HRSR.080338536

Kontakt e-mail vlasnikaprivacy@eurospectra.hr

Vrste prikupljenih podataka

Među vrstama osobnih podataka koje NOVA EUROSPECTRA d.o.o. prikuplja sama ili putem trećih strana, postoje: kolačići; podaci o korištenju; ime; prezime; osobni identifikacijski broj; broj važeće osobne isprave; telefonski broj; adresa, regija, država; email adresa; poštanski broj; podaci preneseni tijekom korištenja usluge.

Potpuni detalji o svakoj vrsti prikupljenih Osobnih podataka navedeni su u namjenskim odjeljcima ove politike privatnosti ili u posebnim tekstovima objašnjenja prikazanim prije prikupljanja podataka.


Korisnik može slobodno dati osobne podatke ili u slučaju podataka o korištenju, prikupljati automatski prilikom korištenja aplikacije NOVA EUROSPECTRA.


Osim ako nije drugačije navedeno, svi podaci koje NOVA EUROSPECTRA traži su obvezni i neuspjeh u pružanju tih podataka može onemogućiti NOVA EUROSPECTRA d.o.o. u pružanje svojih usluga.

U slučajevima kada NOVA EUROSPECTRA izričito navodi da neki podaci nisu obvezni, korisnici mogu slobodno ne priopćiti te podatke bez posljedica za dostupnost ili funkcioniranje usluge.

Korisnici koji nisu sigurni koji su osobni podaci obvezni mogu se obratiti Vlasniku.


Svako korištenje kolačića – ili drugih alata za praćenje – od strane NOVA EUROSPECTRA d.o.o. ili vlasnika usluga trećih strana koje koristi NOVA EUROSPECTRA d.o.o. služi u svrhu pružanja usluge koju korisnik zahtijeva, uz sve druge svrhe opisane u ovom dokumentu i u dokumentu pod nazivom Politika kolačića.

Korisnici su odgovorni za sve osobne podatke trećih strana dobivene, objavljene ili podijeljene putem aplikacije NOVA EUROSPECTRA.

Način i mjesto obrade podataka

Metode obrade

Vlasnik poduzima odgovarajuće sigurnosne mjere kako bi spriječio neovlašteni pristup, otkrivanje, modificiranje ili neovlašteno uništavanje podataka.
Obrada podataka provodi se korištenjem računala i/ili alata omogućenih IT-om, slijedeći organizacijske postupke i načine koji su strogo povezani s naznačenim svrhama. Osim Vlasnika, u nekim slučajevima, Podaci mogu biti dostupni određenim vrstama osoba uključenih u rad aplikacije NOVA EUROSPECTRA (zaposlenicima, administracija, prodaja, marketing) ili vanjskim stranama (kao što su treće strane davatelji tehničkih usluga, dostavljači pošte, davatelji usluga hostinga, IT tvrtke, komunikacijske agencije), kao Izvršiteljima obrade podataka ovlaštenih od strane Vlasnika. Ažurirani popis ovih strana može se zatražiti od Vlasnika u bilo kojem trenutku.

Mjesto obrade

Podaci se obrađuju u poslovnim uredima Vlasnika i na svim drugim mjestima gdje

se nalaze strane uključene u obradu.

Ovisno o korisnikovoj lokaciji, prijenosi podataka mogu uključivati ​​prijenos korisničkih podataka u zemlju koja nije njegova vlastita. Kako biste saznali više o mjestu obrade tako prenesenih podataka, korisnici mogu provjeriti odjeljak koji sadrži detalje o obradi osobnih podataka.

Vrijeme zadržavanja

Osim ako nije drugačije navedeno u ovom dokumentu, Osobni podaci će se obrađivati ​​i čuvati onoliko dugo koliko to zahtijeva svrha za koju su prikupljeni i mogu se zadržati dulje zbog primjenjive zakonske obveze ili na temelju privole Korisnika.

Svrha obrade

Podaci koji se odnose na Korisnika prikupljaju se kako bi se Vlasniku omogućilo da pruži svoju uslugu, ispuni svoje zakonske obveze, odgovori na zahtjeve za provedbu, zaštiti svoja prava i interese (ili prava i interese svojih Korisnika ili trećih strana), otkrije bilo kakvu zlonamjernu ili prijevarnu aktivnost, kao i sljedeće: kontaktiranje korisnika, prijenos podataka izvan EU, interakcija s live chat platformama, upravljanje kontaktima i slanje poruka, upravljanje podrškom i zahtjevima za kontakt, upravljanje oznakama, prikaz sadržaja s vanjskih platformi, spremanje i upravljanje sigurnosnom kopijom.

Za posebne informacije o osobnim podacima koji se koriste za svaku svrhu, korisnik može pogledati odjeljak “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka”.

Detaljne informacije o obradi osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se u sljedeće svrhe i korištenjem sljedećih usluga:

Spremanje i upravljanje sigurnosnom kopijom

Ova vrsta usluge omogućuje Vlasniku spremanje i upravljanje sigurnosnim kopijama NOVA EUROSPECTRA aplikacije na vanjskim poslužiteljima kojima upravlja sam pružatelj usluge. Sigurnosne kopije mogu uključivati ​​izvorni kod i sadržaj kao i podatke koje Korisnik daje NOVA EUROSPECTRA d.o.o.-u korištenjem aplikacije.

Kontaktiranje korisnika

Kontakt obrazac (NOVA EUROSPECTRA)

Ispunjavanjem obrasca za kontakt sa svojim Podacima, Korisnik ovlašćuje NOVA EUROSPECTRA da koristi te podatke kako bi odgovorio na zahtjeve za informacijama, ponudama ili bilo koje druge vrste zahtjeva kao što je navedeno u zaglavlju obrasca.

Osobni podaci koji se obrađuju: adresa; poštanski broj; grad; regija; država; email adresa; ime; prezime; osobni identifikacijski broj, broj važeće osobne isprave, telefonski broj; razne vrste podataka.

Mailing lista ili newsletter (NOVA EUROSPECTRA)

Registracijom na mailing listu ili za newsletter, Korisnikova e-mail adresa bit će dodana na popis kontakata onih koji mogu primati e-poruke koje sadrže informacije komercijalne ili promotivne prirode o NOVA EUROSPECTRA d.o.o. Vaša adresa e-pošte također može biti dodana na ovaj popis kao rezultat prijave na NOVA EUROSPECTRA aplikaciju.

Osobni podaci koji se obrađuju: e-mail adresa.

Kontakt telefon (NOVA EUROSPECTRA)

Korisnici koji su dali svoj broj telefona mogu biti kontaktirani u komercijalne ili promotivne svrhe vezane uz NOVA EUROSPECTRA, kao i za ispunjavanje zahtjeva za podršku.

Osobni podaci koji se obrađuju: broj telefona.

Interakcija s live chat platformama

Ova vrsta usluge omogućuje Korisnicima interakciju s platformama za čavrljanje uživo trećih strana, te za kontaktiranje i kontaktiranje službe podrške NOVA EUROSPECTRA.

Ako je jedna od ovih usluga instalirana, može prikupljati podatke o pregledavanju i korištenju na stranicama na kojima je instalirana, čak i ako korisnici aktivno ne koriste uslugu. Štoviše, razgovori uživo mogu se zabilježiti.

Upravljanje kontaktima i slanje poruka

Ova vrsta usluge omogućuje upravljanje bazom e-mail kontakata, telefonskih kontakata ili bilo koje druge kontakt informacije za komunikaciju s Korisnikom.
Ove usluge također mogu prikupljati podatke o datumu i vremenu kada je Korisnik pogledao poruku, kao i kada je Korisnik stupio u interakciju s njom, primjerice klikom na poveznice uključene u poruku.

Upravljanje podrškom i zahtjevima za kontakt

Ova vrsta usluge omogućuje NOVA EUROSPECTRA d.o.o. upravljanje podrškom i zahtjevima za kontakt primljenim putem e-pošte ili na neki drugi način, kao što je obrazac za kontakt.
Osobni podaci koji se obrađuju ovise o informacijama koje Korisnik daje u porukama i sredstvima koja se koriste za komunikaciju (npr. adresa e-pošte).

Praćenje poziva

Kada upućujete pozive našem timu za korisničku podršku, NOVA EUROSPECTRA koristi automatizirani sustav za otkrivanje telefonskih brojeva kako bi povezao vaš telefonski broj s vašim postojećim rezervacijama – to može pomoći u uštedi vremena i vama i našem osoblju korisničke podrške. Osoblje naše korisničke službe i dalje može tražiti autentifikaciju, što osigurava da podaci o vašoj

rezervaciji ostanu povjerljivi.

Tijekom razgovora s našim timom za korisničku podršku može se provoditi slušanje uživo ili se pozivi mogu snimati u svrhu kontrole kvalitete i obuke, što uključuje korištenje snimaka za obradu zahtjeva i otkrivanje prijevara. Ne snimaju se svi pozivi, snimke se čuvaju ograničeno vrijeme, zatim se kasnije automatski brišu, osim ako NOVA EUROSPECTRA d.o.o. ima legitiman interes za čuvanje tih snimki dulje razdoblje, uključujući za istragu prijevare i pravne svrhe.

Upravljanje oznakama

Ova vrsta usluge pomaže Vlasniku da centralizirano upravlja oznakama ili skriptama koje su potrebne na aplikaciji NOVA EUROSPECTRA.
To rezultira protokom korisničkih podataka kroz ove usluge, što može rezultirati zadržavanjem tih podataka.

Usluga nije usmjerena na djecu mlađu od 14 godina

Korisnici se izjašnjavaju kao punoljetni prema važećim zakonima. Maloljetnici mogu koristiti aplikaciju NOVA EUROSPECTRA samo uz pomoć roditelja ili skrbnika. Ni pod kojim okolnostima osobe mlađe od 14 godina ne smiju koristiti aplikaciju NOVA EUROSPECTRA.

Politika kolačića

NOVA EURSPECTRA koristi Tragače “Trackers”. Kako bi saznali više, korisnici mogu pogledati Politku kolačića.

Dodatne informacije za korisnike

Pravni temelj obrade

Vlasnik može obrađivati ​​osobne podatke koji se odnose na korisnike ako se primjenjuje jedno od sljedećeg:

Korisnici su dali svoj pristanak za jednu ili više specifičnih svrha.

obrada je nužna za poštivanje zakonske obveze kojoj podliježe Vlasnik;

obrada je povezana sa zadaćom koja se provodi u javnom interesu ili u izvršavanju službene ovlasti dodijeljene Vlasniku;

obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa vlasnika ili treće strane.

U svakom slučaju, Vlasnik će uvijek pomoći razjasniti konkretnu pravnu osnovu koja se primjenjuje na obradu, a posebno je li davanje Osobnih podataka zakonska obaveza, slobodna volja Korisnika ili neophodna radi korištenja aplikacije.

Dodatne informacije o vremenu zadržavanja

Osim ako nije drugačije navedeno u ovom dokumentu, Osobni podaci će se obrađivati ​​i čuvati onoliko dugo koliko to zahtijeva svrha za koju su prikupljeni i mogu se zadržati dulje zbog primjenjive zakonske obveze ili na temelju privole Korisnika.

Osobni podaci prikupljeni u svrhe vezane uz izvršenje ugovora između Vlasnika i Korisnika čuvat će se dok se takav ugovor u potpunosti ne ispuni.

Osobni podaci prikupljeni u svrhu legitimnih interesa Vlasnika će se čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje tih svrha. Korisnici mogu pronaći određene informacije u vezi s legitimnim interesima vlasnika unutar relevantnih odjeljaka ovog dokumenta ili kontaktiranjem vlasnika.

Vlasniku se može dopustiti zadržavanje Osobnih podataka na dulje razdoblje i to uvijek kad je Korisnik dao privolu za takvu obradu, sve dok takva privola nije povučena. Nadalje, Vlasnik može biti obvezan zadržati osobne podatke dulje razdoblje kad je to potrebno radi ispunjenja zakonske obveze ili po nalogu nadležnog tijela.


Nakon isteka razdoblja čuvanja Osobni podaci bit će izbrisani. Stoga se pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak i pravo na prenosivost podataka ne mogu ostvariti nakon isteka roka čuvanja.

Prava korisnika temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR)

Korisnici mogu ostvariti određena prava u vezi sa svojim podacima koje obrađuje Vlasnik.

Konkretno, Korisnici imaju pravo učiniti sljedeće, u mjeri dopuštenoj zakonom:

Povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Korisnici imaju pravo povući privolu ako su prethodno dali privolu za obradu svojih Osobnih podataka.

Uložiti prigovor na obradu svojih podataka. Korisnici imaju pravo prigovora na obradu svojih podataka ako se obrada provodi na pravnoj osnovi koja nije privola.

Pristupiti svojim podacima. Korisnici imaju pravo saznati obrađuje li Podatke Vlasnik, zatražiti otkrivanje određenih aspekata obrade i dobiti kopiju Podataka koji se obrađuju.

Provjeriti svoje podatke i tražiti ispravak. Korisnici imaju pravo provjeriti točnost svojih podataka i zatražiti njihovo ažuriranje ili ispravak.

Ograničiti obradu svojih podataka. Korisnici imaju pravo ograničiti obradu svojih podataka. U tom slučaju, Vlasnik neće obrađivati ​​njihove Podatke u bilo koju drugu svrhu osim njihovog pohranjivanja.

Zahtjevati da se njihovi osobni podaci izbrišu ili na drugi način uklone. Korisnici imaju pravo zatražiti brisanje svojih podataka od Vlasnika.

Zaprimiti svoje podatke i izvršiti prijenos drugom voditelju obrade. Korisnici imaju pravo primiti svoje Podatke u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu te, ako je tehnički izvedivo, nesmetano ih prenijeti drugom voditelju obrade.

Podnijeti žalbu/zahtjev. Korisnici imaju pravo podnijeti zahtjev svom nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Korisnici također imaju pravo saznati više o pravnoj osnovi za prijenos podataka u inozemstvo, uključujući bilo koju međunarodnu organizaciju uređenu međunarodnim javnim pravom ili koju su uspostavile dvije ili više zemalja, poput UN-a, te o sigurnosnim mjerama koje Vlasnik poduzima kako bi zaštitio podatke.

Pojedinosti o pravu na prigovor na obradu

Kada se Osobni podaci obrađuju u javnom interesu, u izvršavanju službene ovlasti dodijeljene Vlasniku ili u svrhe legitimnih interesa kojima teži Vlasnik, Korisnici se mogu usprotiviti takvoj obradi tako što će navesti razlog povezan s njihovom posebnom situacijom opravdati prigovor.

Korisnici moraju znati da, međutim, ako se njihovi osobni podaci obrađuju u svrhe izravnog marketinga, mogu u bilo kojem trenutku prigovoriti toj obradi, besplatno i bez obrazloženja.

Ako se Korisnik usprotivi obradi u svrhe izravnog marketinga, Osobni podaci više se neće obrađivati ​​u takve svrhe. Kako bi saznali obrađuje li Vlasnik osobne podatke u svrhe izravnog marketinga, korisnici mogu pogledati relevantne odjeljke ovog dokumenta.

Kako ostvariti ta prava

Svi zahtjevi za ostvarivanje korisničkih prava mogu se uputiti Vlasniku putem kontakt podataka navedenih u ovom dokumentu. Takvi zahtjevi su besplatni i na njih će Vlasnik odgovoriti što je prije moguće i uvijek u roku od mjesec dana, dajući Korisnicima informacije koje su propisane zakonom. Svaki ispravak ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenje obrade priopćit će Vlasnik svakom primatelju, ako ga ima, kojemu su Osobni podaci otkriveni, osim ako se to pokaže nemogućim ili uključuje nerazmjeran napor. Na zahtjev Korisnika, Vlasnik će ih obavijestiti o tim primateljima.

Prijenos osobnih podataka izvan Europske unije

Prijenos podataka u inozemstvo temeljem standardnih ugovornih klauzula

Ako je to pravna osnova, prijenos Osobnih podataka iz EU u treće zemlje provodi Vlasnik prema “standardnim ugovornim klauzulama” koje je propisala Europska komisija.
To znači da su se primatelji podataka obvezali obrađivati ​​osobne podatke u skladu sa standardima zaštite podataka koje propisuje EU zakonodavstvo o zaštiti podataka. Za daljnje informacije, od korisnika se traži da kontaktiraju Vlasnika putem kontakt podataka navedenih u ovom dokumentu.

Drugi pravni temelj za prijenos podataka u inozemstvo

Ako se ne primjenjuje nijedna druga pravna osnova, Osobni podaci prenose se iz EU-a u treće zemlje samo ako je ispunjen barem jedan od sljedećih uvjeta:

prijenos je neophodan za izvršenje usluga između Korisnika i Vlasnika;

prijenos je nužan iz važnih razloga od javnog interesa;

prijenos je neophodan za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Prijenos podataka u inozemstvo na temelju privole

Ako je to pravna osnova, Osobni podaci korisnika prenosit će se iz EU u treće zemlje samo ako je Korisnik izričito pristao na takav prijenos, nakon što je obaviješten o mogućim rizicima zbog nepostojanja odluke o primjerenosti i odgovarajućih zaštitnih mjera.
U takvim slučajevima, Vlasnik će na odgovarajući način obavijestiti Korisnike i prikupiti njihov izričiti pristanak putem aplikacije NOVA EUROSPECTRA d.o.o.

Dodatne informacije o prikupljanju i obradi podataka

Pravne radnje

Vlasnik može koristiti osobne podatke korisnika u pravne svrhe na sudu ili u fazama koje vode do mogućeg pravnog postupka koji proizlazi iz nepravilnog korištenja NOVA EUROSPECTRA aplikacije ili povezanih usluga.
Korisnik izjavljuje da je svjestan da se od Vlasnika može tražiti da otkrije osobne podatke na zahtjev javnih tijela.

Dodatne informacije o osobnim podacima korisnika

Osim informacija sadržanih u ovoj politici privatnosti, Nova Eurospectra može Korisniku na zahtjev pružiti dodatne i kontekstualne informacije koje se tiču ​​pojedinih Usluga ili prikupljanja i obrade Osobnih podataka.

Dnevnici sustava i održavanje

Za potrebe rada i održavanja, NOVA EUROSPECTRA i bilo koje usluge trećih strana, mogu prikupljati datoteke koje bilježe interakciju s NOVA EUROSPECTRA (zapisi sustava) ili koristiti druge osobne podatke (kao što je IP adresa) u tu svrhu.

Podaci koji nisu sadržani u ovoj politici

Više pojedinosti o prikupljanju ili obradi Osobnih podataka može se zatražiti od Vlasnika u bilo kojem trenutku. Molimo pogledajte podatke za kontakt na početku ovog dokumenta.

Promjene ove politike privatnosti

Vlasnik zadržava pravo izmjene ove politike privatnosti u bilo kojem trenutku obavještavanjem svojih Korisnika na ovoj NOVA EUROSPECTRA aplikaciji koliko je to tehnički i zakonski izvedivo, slanjem obavijesti Korisnicima putem bilo kojih kontakt podataka dostupnih Vlasnik. Strogo se preporučuje da često provjeravate politiku privatnosti, pozivajući se na datum zadnje izmjene naveden na dnu.

Ukoliko promjene utječu na radnje obrade koje se obavljaju na temelju privole Korisnika, Vlasnik će prikupiti novu privolu od Korisnika, kada je to potrebno.

Definicije i pravne reference

Osobni podaci (ili podaci)

Sve informacije koje izravno, neizravno ili u vezi s drugim informacijama — uključujući osobni identifikacijski broj — omogućuju identifikaciju ili prepoznatljivost fizičke osobe.

Podaci o korištenju

Informacije prikupljene automatski putem aplikacije NOVA EUROSPECTRA (ili usluga trećih strana ovlaštenih od Vlasnika), koje mogu uključivati: IP adrese ili nazive domena računala koje koriste Korisnici aplikacije, URI adrese (Uniform Resource Identifier), vrijeme zahtjev, metoda korištena za podnošenje zahtjeva poslužitelju, veličina datoteke primljene kao odgovor, brojčani kod koji označava status odgovora poslužitelja (uspješan ishod, pogreška itd.), zemlja podrijetla, značajke preglednik i operativni sustav koji koristi Korisnik, različite vremenske pojedinosti po posjeti (npr. vrijeme provedeno na svakoj stranici unutar Aplikacije) i pojedinosti o putu koji se prati unutar Aplikacije s posebnim osvrtom na redoslijed posjećenih stranica, i druge parametre o operativnom sustavu uređaja i/ili IT okruženju Korisnika.

Korisnik

Pojedinac koji koristi aplikaciju NOVA EUROSPECTRA koji se, osim ako nije drugačije navedeno, podudara s Subjektom podataka.

Subjekt podataka

Fizička osoba na koju se Osobni podaci odnose.

Obrađivač podataka

Fizička ili pravna osoba, javno tijelo, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime Voditelja obrade, kao što je opisano u ovoj politici privatnosti.

Kontrolor podataka (Vlasnik)

Fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje, samostalno ili zajedno s drugima, određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka, uključujući sigurnosne mjere u vezi s radom i korištenjem aplikacije NOVA EUROSPECTRA. Voditelj obrade podataka, osim ako nije drugačije navedeno, je vlasnik NOVA EUROSPECTRA d.o.o.

NOVA EUROSPECTRA (ili ova aplikacija)

Način na koji se prikupljaju i obrađuju Osobni podaci Korisnika.

Servis

Usluga koju pruža NOVA EUROSPECTRA kako je opisano na ovoj aplikaciji.

Europska unija (ili EU)

Osim ako nije drugačije navedeno, sve reference unutar ovog dokumenta na Europsku uniju uključuju sve trenutne države članice Europske unije i Europskog gospodarskog prostora.

Kolačići

Kolačići su tragači koji se sastoje od malih skupova podataka pohranjenih u Korisnikovom pregledniku.

Tragači

Tragači “Trackers” označavaju bilo koju tehnologiju – npr. kolačiće, jedinstvene identifikatore, ugrađene skripte, e-oznake – koja omogućuje praćenje Korisnika, na primjer pristupanjem ili pohranjivanjem informacija na Korisnikov uređaj.

PRAVNE INFORMACIJE

Ova politika privatnosti odnosi se isključivo na NOVA EUROSPETRA d.o.o., ako nije drugačije navedeno u ovom dokumentu.

20, SVIBANJ, 2024. GODINE.

Welcome to Nova Eurospectra

Jump into adventure...
WhatsApp